Menu

Dzikie Smaki

Dziczyzna, czyli rarytas polskiej kuchni

Słonina z dzika

beiot

Słonina z dzika   Składniki, surowce, dodatki: - słonina z dzika, dobrze jak jest poprzerastana mięśniami - sól kamienna, morska - czosnek - majeranek - pieprz - jałowiec   Sposób wykonania: Słoninę po skórowaniu zdejmujemy z karku. Jeśli d... więcej

Kiełbasa hubertowska pieczona

beiot

Kiełbasa hubertowska pieczona   Składniki: - mięso kl. II  z dzika 3,5kg - mięso kl. III z dzika 1,5kg - pieprz 1g/kg - ziele angielskie 0,5g/kg - liść laurowy 0,3g/kg - goździk 0,3g/kg - czosnek 3g/kg - miód naturalny 15g/kg - peklosól 17-... więcej

Zalewa peklująca z serwatką

beiot

Zalewa peklująca z serwatką   Zalewę peklująca na mokro przygotujemy w tabeli:  Należy pamiętać, że przy peklowaniu zalewowym do wykonania zalewy peklującej wykorzystujemy wodę o temperaturze poniżej 10 stopni.   Najpierw określamy cza... więcej

Kaszanka myśliwska, wędzona

beiot

Kaszanka myśliwska - wędzona   Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - okrawki mięsa z rozbioru dzika (podgardle, boczek, karkówka, łopatka mogą być lekko przekrwione) - kości z rozbioru dzika, łeb (pozbawiony mózgu), golonki z kością - wąt... więcej

Łopatka z dzika

beiot

Łopatka z dzika Składniki: - łopatka z kością (z małego dzika do 50 kg) - pieprz - ziele angielskie, - liść laurowy - ziarna jałowca - trawa „żubrówka” - czosnek  - peklosól   Sposób wykonania: Łopatkę po wykrojeniu i wyrównaniu... więcej

© Dzikie Smaki
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci